Selvskading

Alle liker og tåler smerte til en viss grad. Hvis du får masasje så er det godt, men tenk deg at den personen som gir deg det tar et hardere og hardere grep om skuldrene dine. Neglene borrer seg inn i huden din og du begynner å blø, du hyler og personen slipper. Smerten ble for stor. Du er hos tannlegen og skal borre, for å få fokuset vekk fra smerten borringen gir, klemmer du en person i hånden. Du forskyver smerten og fokuset fra ett sted til et annet, og det gjør litt mindre vondt da, gjør det ikke?

La oss si at masasjen er min innvendige smerte. I starten føles det godt og trygt, ja det gjør faktisk det. Etter en stund gjør det så alt, alt for vondt og jeg klarete ikke mere. Så er vi hos tannlegen. Jeg trengte å flytte fokuset vekk fra hvordan jeg hadde det inne i meg, finne en annen måte å utløpe smerten på. Selvskadingen ble løsningen. Jo vondere borringen hos tannlegen er, dess hardere klemmer man. Jo vondere jeg har det inne i meg, dess mere/dypere skadet jeg meg.

Selvskading ble altså en måte å takle smerten på. Jeg visste rett og slett ikke hva annet jeg kunne gjøre, og jeg kan med hånden på hjertet si at det hjelper i øyeblikket man trenger det, men at i det store og det hele er det ikke verdt å holde på med det. Det er avhengihetsskapende og det ødelegger masse. Jeg fraråder alle å starte med det, uansett grunn.


Selvskadingen min er et resultat av alt selvhatet spiseforstyrrelsen ga. Jeg er nå vært skadefri i over en lang periode.


_bilder er lånt fra weheartit.com

-Silkevinger

 

4 kommentarer

http://utensmerte.blogg.no

14.12.2011 kl.18:15

Det er så sant det du sier! Også så utrolig bra skrevet! <3 Tenker på deg, fine du

Cathrine

15.12.2011 kl.18:11

Uff, bra skrevet :( Tenker på deg!

Thea

20.03.2013 kl.21:06

Du er den sterkeste personen jeg har møtt! Keep staying calm!!

krizzizliv

07.04.2013 kl.21:58

<33

Skriv en ny kommentar

hits